Skip to main content

1977-ais metais jauna moteris išgelbėjo sunkiai apdegusią mažylę, tačiau po 38 metų ji pamatė vieną nuotrauką internete, kuri akimirksniu sustingdė kraują

Net kelis dešimtmečius Amanda Scarpinati saugojo seną nespalvotą nuotrauką, kurioje tuomet neseniai gimusi Amanda buvo ant slaugytojos rankų.

Ši nuotrauka buvo padaryta 1977 m. vienoje Niujorko ligoninėje, kai Amanda patyrė rimtų sužalojimų. Mergaitei tuo metu buvo vos trys mėnesiai, tačiau ji patyrė sunkius trečio laipsnio nudegimus. Nuotraukose matyti, kad kūdikio galva kruopščiai suvyniota, o slaugytoja daro viską, kad mažajai Amandai būtų geriau.

Reklama

Per ateinančius metus mergaitei teko atlikti ne vieną operaciją ir iškęsti klasiokų patyčias dėl savo išvaizdos. Kai Amandai pasidarydavo liūdna, ji išsitraukdavo tą pačią nespalvotą nuotrauką su slaugytoja. Tai iš karto suteikdavo palengvėjimą.

Amanda visą gyvenimą bandė surasti savo angelą sargą. Jos paieškos truko ne vieną dešimtmetį, kol moteris nusprendė pasinaudoti socialinių tinklų pagalba. Tai buvo paskutinė viltis.

Tai, kas įvyko toliau, nepaliko abejingų…

1977 m. trijų mėnesių amžiaus Amanda Scarpinati buvo skubiai pristatyta į ligoninę, kai patyrė trečio laipsnio nudegimus.

Reklama

Ligoninėje ja pradėjo rūpintis jauna slaugytoja. Nespalvotose nuotraukose matyti, kaip ji laiko Amandą ant rankų ir šypsosi.

Amandai pavyko atsigauti po nelaimės, tačiau visą vaikystę teko kęsti patyčias dėl likusių randų po nudegimų.

“Mano išvaizda buvo subjaurota, o bendraamžiai kasdien tyčiojosi. Tada aš žiūrėdavau į šią nuotrauką ir guosdavausi, nors net nežinojau, kas ši moteris. Tai man leisdavo nusiraminti“ – naujienų agentūrai pasakojo Amanda.

Reklama

Amanda visą laiką tikėjo, kad pavyks rasti slaugytoją, kuri jai padėjo sunkiu metu. Po 20 metų trukusių nesėkmingų paieškų, Amanda kreipėsi pagalbos per socialinius tinklus. Savo Facebook paskyroje ji pasidalino nuotrauka ir parašė: “Labai norėčiau sužinoti šios moters vardą ir galbūt susitikti su ja. Prašau pasidalinti šiomis nuotraukomis, nes tai padidins mano šansus“.

Ši nuotrauka išplito internete ir jau kitą dieną Amanda gavo žinutę. Tais pačiais metais slaugytoja ligoninėje dirbusi Angela Leary atpažino savo kolegę Susan Berger. Tuo metu Susan buvo 21-eri metai. Ji, kaip ir Amanda, saugojo šias nuotraukas ir niekada nepamiršo mergaitės su nudegimais.

Reklama

“Aš prisimenu ją. Amanda buvo labai rami“ – sako Susan. “Paprastai iš operacinės atvežti vaikai miega arba verkia. O ši mergaitė buvo tokia rami ir pasitikinti savimi. Tai buvo nuostabu“.

Galiausiai praėjus 38 metams slaugytoja ir jos pacientė ir vėl susitiko. Šis susitikimas buvo labai emocingas…

“Nežinau, ar pasaulyje dar yra slaugytojų, kurios būtų neužmirštos visą gyvenimą“ – sako Susan.

Kokia nuostabi istorija…

Reklama