Skip to main content

Narkomanų pora susilaukė dukros ir iš karto ją paliko ligoninėje. Net penkis mėnesius niekas nelankė mergaitės, tačiau tada įvyko tikras stebuklas

Liz Smith pasekė savo mamos pėdomis ir tapo vaikų slaugytoja. Šiuo metu ji yra vyriausioji slaugytoja vaikų ligoninėje Braitone. Prieš šešis metus moteris dar nežinojo, kad darbe ji suras savo dukrą.

Reklama

Liz su mažąja Gisele susipažino dar 2016 m., kai ji buvo gydoma nuo naujagimių abstinencijos sindromo. Mergaitė net penkis mėnesius praleido ligoninėje, nes buvo gydoma nuo padarinių, kuriuos sukėlė biologinė motina vartodama alkoholį ir narkotikus nėštumo metu.

Gisele gimė sverdama vos 850 gramų, o po trijų mėnesių jai prireikė plaučių gydymo.

Nors mergaitė gavo pačią geriausią priežiūrą, ji nesveiko taip greitai, kaip daugelis norėjo. Mergaitei išsivystė baimė valgyti per burną, todėl buvo būtina pasitelkti maitinimo vamzdelį.

Reklama

Penkis mėnesius socialiniai darbuotojai bandė apgyvendinti Gisele pas globėjus, tačiau niekas nenorėjo priimti vaiko, kuris turi specialiųjų poreikių. Liz Smith žinojo, kad turi padėti šiai mergaitei. Vieną dieną grįžusi namo ji sau pasakė: “Aš globosiu šį kūdikį. Aš būsiu jos mama“.

Prieš daugelį metų moteris bandė pastoti dirbtinio apvaisinimo būdu, tačiau po nesėkmingų bandymų Liz pamanė, kad tai ne jai.

Reklama

“Niekada nebūčiau pagalvojus, kad noras tapti mama gali būti tikras iššūkis“ – sakė ji.

Praėjus trims savaitėms po užpildyto prašymo, Liz galėjo parsivežti mergaitę į namus. Iš pradžių teisėjas leido biologiniams tėvams matytis su dukra, tačiau vėliau pamatė, kad jie gali daryti neigiamą įtaką ir atėmė visas teises į vaiką.

Liz suprato, kad dabar Gisele galės oficialiai tapti jos dukra.

“Buvau nepaprastai laiminga, kai tapau Gisele mama“ – pasakojo mama.

Džiugu, kad mergaitei pavyko rasti mylinčią ir rūpestingą mamą!

Reklama