Skip to main content

Jauna moteris be galo džiaugėsi būsimu šeimos pagausėjimu ir visiškai nenutuokė, koks siaubas jos laukia netolimoje ateityje

Nors šiuolaikinė medicina yra labai pažangi, efektyvių vaistų, kurie pilnai išgydytų vėžį, dar niekam nepavyko sukurti. Egzistuoja daugybė eksperimentinių gydymų, kurie ne taip ir retai padeda sergantiems pacientams, tačiau vėžys vis dar išlieka didžiausiu žmonių žudiku.

Reklama

2007 m. pradžioje Ashley Hallford ir jos vyras David buvo nepaprastai laimingi, kai pradėjo lauktis savo pirmagimio. Nėštumo pradžioje su vaisiumi viskas buvo gerai, tačiau pačiai Ashley teko gerti antibiotikus dėl atsiradusio gumbo ant kaklo. Iš pradžių gydytojai įtarė paprasčiausią infekciją, tačiau gumbui niekaip neišnykstant, visi sunerimo.

Atlikus tyrimus paaiškėjo, kad tai buvo retas, neaiškios kilmės piktybinis auglys. Tuo metu Ashley buvo 33-ą savaitę nėščia. Gydytojų sprendimu, reikėjo kuo greičiau skatinti gimdymą ir pradėti gelbėti moterį. Poros sūnus Harvey, nors gimė kur kas per anksti, buvo visiškai sveikas ir išsivystęs berniukas.

Reklama

Ashley kone iš karto po gimdymo turėjo gultis ant operacinės stalo, kur jai iš kaklo buvo pašalintas apelsino dydžio auglys. Praėjus net 5 savaitėms po operacijos gydytojai vis dar neturėjo atsakymo, kokia vėžio forma atakavo Ashley ir kas paskatino auglių augimą. Tuo pat metu Ashley sveikata vėl pradėjo prastėti. Atlikti išsamūs tyrimai parodė, kad vėžys išplito į smegenis, plaučius ir kepenis.

Reklama

Gydytojai išraše net panaudojo žodį “nesuskaičiuojamas kiekis”, kai buvo bandoma aprašyti tai, kiek auglių yra Ashley plaučiuose. Tą akimirką medikai nustojo aiškintis, koks vėžys puola Ashley ir skyrė intensyvų chemoterapijos kursą. Vežys progresavo taip greitai, kad vos per pora savaičių Ashley akies raumenys buvo užspausti ir jos akies vokas visiškai užsidarė.

Gydytojai dar nebuvo susidūrę su tokiu agresyviu vėžiu, todėl jaunai mamai pasiūlė daryti kuo daugiau nuotraukų atsiminimui sūnui ir pradėti rašyti jam laiškus. Buvo akivaizdu, kad šansų Ashley turi labai mažai arba beveik nulį. Mergina prisipažino, kad vienintelė jos vidinė jėga pasistengti išgyventi buvo malda ir noras užauginti sūnų, nepalikti jo be mamos. Tačiau ji ruošėsi viskam ir net parašė laišką būsimajai sūnaus pamotei, kuri skirtų savo gyvenimą jos sūnaus auginimui.

Reklama

Sunku net įsivaizduoti, kaip turėtų jaustis žmogus, tuo pat metu kovojantis už savo gyvybę ir besiruošiantis mirčiai. Ashley ir jos šeimą palaikė didelė bažnyčios bendruomenė, kuri ne tik padėjo pasirūpinti vos kelių mėnesių kūdikiu, bet ir jaunu tėvu, kuris turėjo dirbti, kol jo žmona kovojo už savo gyvybę. Daugybė žmonių meldėsi už šeimą.

Reklama

Nors pirmą mėnesį Ashley kūnas nereagavo į gydymą, medikų pakoreguoti gydymo būdai tiesiog akyse keitė jauną merginą. Dėl didelio kiekio steroidų, Ashley vos per pora mėnesių priaugo daugiau nei 20 kilogramų. Tais pačiais 2008-aisiais, praėjus keletui mėnesių po intensyvaus gydymo, laukė eilinis tyrimas, kuris turėjo nustatyti, ar nyksta augliai.

Visi patyrė šoką pamatę, kad Ashley kūne neliko jokio vėžio pėdsako. Mergina oficialiai buvo remisijoje. Absoliučiai niekas nesitikėjo tokio rezultato, o gydytojai atvirai tai vadino stebuklu. Tačiau Ashley žinojo, kad ją stebi Dievas ir bendruomenės maldos buvo išgirstos. Net Ashley gydytojai pritarė, kad malda buvo vienas iš didesnių faktorių, padėjusių jai pasveikti.

Jauna šeima galėjo toliau džiaugtis gyvenimu, nors virš jų visada kabojo vėžio, kuris gali sugrįžti, šešėlis. Porai buvo aiškiai pasakyta, kad dėl intensyvaus poveikio Ashley organizmui, ji niekada negalės susilaukti daugiau vaikų. Nors pora priėmė medikų perspėjimą, jie vis tiek tikėjo stebuklais ir Dievu.

Ir tai buvo ne veltui, nes būtent jis apdovanojo šią šeimą dar dviem sveikais vaikais. Ashley liga nepraėjo be pėdsako ir jai iki šiol reikia kentėti operacijas, kurių metu stengiamasi atstatyti auglio padarytą žalą.

Jai taip pat atstatoma rega akyje, kuri nukentėjo nuo smegenyse buvusio auglio. Tačiau šios šeimos istorija yra tikrų tikriausias liudijimas, kad maldos, tikėjimas, viltis yra tie dalykai, kurių niekada neverta atsisakyti ir paleisti.

Be abejo, šis stebuklas nebūtų įvykęs ir be nuostabių medikų pagalbos…

Ashley sumontuotas filmukas apie patį baisiausią, tačiau labiausiai kupiną vilties laikotarpį jų gyvenime:

Reklama