Skip to main content

Britai sukūrė kalėdinę reklamą, kurioje Kalėdų senelis serga koronavirusu. Štai kokias reakcijas sukėlė šis kontroversiskas video

Šiandienos realijos mažai kaip skiriasi tarp įvairių šalių – visas pasaulis kovoja su pandemija, kuri visiškai pakeitė žmonių gyvenimus. Visame pasaulyje vyksta kova, kurioje įvairiais būdais bandoma sustabdyti viruso plitimą. Laukiamiausios metų šventės šiemet nebus tradiciškai sujungiančios giminaičius ir šeimas.

Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka
Reklama

Tačiau sunkiausia viską suprasti yra vaikams, kurie nesupranta, kodėl jie negali pamatyti savo močiutės ar kodėl šiemet nesustikis su pusbroliais prie Kalėdų eglės. Tačiau vienas labiausiai mažuosius kankinęs klausimas buvo ar Kalėdų senelis gali susirgti koronavirusu?

Asociatyvi nuotrauka
Asociatyvi nuotrauka

JAV ir kitose šalyse net per televiziją specialistai sakė vaikams, kad Kalėdų senelis turi stebuklingą imunitetą ir šiemet nepaisant visko, kas vyksta, vis tiek pasieks kiekvieno namus su dovanomis. Tačiau štai britų Nacionalinės Sveikatos tarnybos (NHS – National Health Service) labdaros organizacijų asociacija šiemet nusprendė pasirinkti dvejopus jausmus sukeliantį kelią.

Reklama

Jie sukūrė socialinę reklamą, kurioje Kalėdų senelis atvežamas į ligoninę be sąmonės. Toliau rodoma, kaip jis pamažu sveiksta ir kaip juo rūpinasi seselės ir gydytojai.

Reklama

Kai jam pagerėja dar labiau, dar ligoninėje jis pradeda darbuotis su gerų ir blogų vaikų sąrašais. Kai Kalėdų senelis pasveiksta pilnai, atsisveikindamas jis palieka ligoninę. Jį prižiūrėjusi seselė gauna dovaną ir padėką už viską, ką ji padarė dėl jo ir kitų pacientų.

Šiaip tai nebuvo ypatingai šokiruojanti reklama, tačiau atsako ji sulaukė tikrai audringo. Daug mažamečių vaikų tėvų suskubo pakomentuoti dėl jų nuomone gąsdinančio propagandinio video, kuriuo siekiama įbauginti net mažiausius. 

Reklama

Kiti kalbėjo, kad vaikai dabar ir taip patiria daug streso dėl nesuprantamų pokyčių jų gyvenime, tad tokia šoko terapija per televizorių yra tikrai kažkas siaubingo. Pasak pačių reklamos kūrėjų, video niekada nebuvo skirtas įbauginimui ir ypač pačių mažiausių žiūrovų. Organizacijos siekis buvo parodyti, kokie atsidavę ir darbštūs yra sveikatos apsaugos sektoriuje dirbantys žmonės ir kaip jie kasdien padeda patiems įvairiausiems žmonėms. Nors reklamos idėja sulaukė ir pozityvių atsiliepimų, tačiau sunerimę tėvai iškėlė labai audringas diskusijas internete dėl etiškumo. 

Minėta reklama:

Ką apie šią reklamą manote Jūs? 

Reklama