Skip to main content

2007 metais pora susilaukė itin gražaus penketuko, o taip jie gyvena šiandien

Dmitrijus ir Varvara Artamkinai susipažino vidurinėje mokykloje. Neilgai trukus jie tapo neišskiriamais draugais, o vėliau ir pora. Ši graži draugystė patiko ir jaunuolių tėvams, todėl pora baigusi mokyklą iškėlė savo vestuves.

Reklama

Po vestuvių Varvara įsidarbino mokytoja mokykloje, o Dmitrijus dėstytoju universitete. Tačiau neilgai trukus moteris pastojo, o ultragarsinis tyrimas parodė net penkis vaikučius. Ši naujiena tapo didele staigmena ne tik būsimiems tėvams, bet ir visko mačiusiems gydytojams.

Artamkinų šeimai teko priimti sunkų sprendimą, kai gydytojai pasiūlė atsisakyti kelių embrionų, kad likę vaikučiai geriau vystytųsi, o Varvaros gyvybei nekiltų pavojus. Tačiau sutuoktiniai yra tikintys žmonės ir net neketino kažką keisti.

“Kiek Dievas davė, tiek ir užauginsim. Tai yra jo dovana mums“ – sakė pora.

Reklama

Nėštumo laikotarpis nebuvo lengvas, tačiau vėliau atsirado dar daugiau problemų. Visos Maskvos klinikos atsisakė priimti gimdymą, nes kilo milžiniška rizika vaikams ir būsimai mamai.

Gydytojai pasiūlė kreiptis į užsienio specialistus, tačiau pora neturėjo tam pinigų. Nėščiosios priežiūra ir gimdymas kainavo milžinišką pinigų sumą.

Visgi pora nusprendė pasidalinti savo unikalia istorija ir paprašyti žmonių pagalbos. Jaunai porai padėjo turtingas verslininkas, kuris nenorėjo atskleisti savo tapatybės.

Reklama

Penkioliktą nėštumo savaitę Varvara ir Dmitrijus persikėlė į Jungtinę Karalystę. Gydytojų profesionalumo dėka, visi vaikučiai gimė sveiki. Tiesa, anksčiau laiko – 26-ą nėštumo savaitę.

Gydytojai dar kelis mėnesius prižiūrėjo penketuką, o vėliau šeima grįžo į Rusiją.

Miesto valdžia daugiavaikei šeimai padovanojo keturių kambarių butą, todėl Jelizaveta, Aleksandra, Nadežda, Tatjana ir Varvara galėjo mėgautis erdviais namais. Anksčiau sutuoktiniai gyveno vieno kambario bute, kurio tikrai nebūtų pakakę septynių asmenų šeimai.

Pirmaisiais metais tėvai turėjo daugybę bemiegių naktų. Kiekvieną dukrą reikėjo pamaitinti, aprengti, pakeisti sauskelnes, išprausti ir užmigdyti. Sutuoktiniai susitvarkė ir be auklių pagalbos, o Varvara taip ir negrįžo į darbą. Jų pilnai pakanka ir namuose…

Miesto valdžia padarė viską, kad visos sesutės patektų į vieną darželį, o vėliau ir į tą pačią mokyklą. Dėl to mergaitės labai džiaugėsi.

Reklama

Šiandien sesutėms jau po 14 metų. Žinoma, jos kartais tarpusavyje pasipyksta, tačiau tai kiekvienos šeimos kasdienybė. Varvara ir Dmitrijus pripažįsta, kad auginti tiek vaikų yra tikras iššūkis, tačiau dėl nieko nesigaili. Kokia graži šeima!

Reklama