Skip to main content

Kai moteris suprato, kad paliko kortelę namie, nepažįstamas jaunuolis pasisiūlė padėti. Po savaitės ji paskambino norėdama atsidėkoti, tačiau ragelyje išgirdo verksmą

Apsipirkimai prekybos centruose su verkiančiais vaikais nėra didelis malonumas nei patiems tėvams, nei aplinkiniams. Deja, dažnai būna taip, kad mamos neturi kitos išeities tik aprūpinti šeimą maistu keliaujant į parduotuvę tik su mažyliais. Jamie-Lynne Knighten patyrė didžiausią stresą, kai vieną dieną apsiperkant jos 5 mėnesių dukra prekybos centre pradėjo isteriškai verkti.

Reklama

Moteris paskubomis sumetė reikalingiausius pirkinius į krepšelį ir atsiprašinėdama kitų pirkėjų ji skubėjo link kasos. Iškrovus prekes skanavimui moteris meldė Dievo, kad viskas kuo greičiau pasibaigtų ir ji galėtų kuo greičiau su dukra važiuoti namo. Deja, jos laukė dar didesnis nusivylimas.

Kai kasos darbuotoja pasakė galutinę sumą už pirkinius, Jamie suvokė, kad jos rankinėje nėra nei vienos kortelės. Moteris buvo ant nervinio priepuolio ribos, kai pajuto kažkieno patapšnojimą per petį. Pasimetusi moteris atsisuko į jauną vaikiną ir net nespėjus jam pratarti nei žodžio ji atrėžė, kad ji labai atsiprašo dėl eilės sustabdymo ir tikrai nenori girdėti jokių piktų komentarų.

Reklama

Tačiau besišypsantis jaunuolis jai tiesiog pasiūlė padėti ir sumokėjo visą jos pirkinių sumą. Jamie-Lynne vos sulaikė ašaras, nes tokioje blogoje situacijoje ji jau nesitikėjo nieko gero. Nors ji nenorėjo, kad nepažįstamasis mokėtų už ją, ji jautėsi dėkinga už ištiestą pagalbos ranką. Ji susipažino su geranariu, kurio vardas buvo Matthew Jackson. Jis prasitarė, kad dirba netoliese esančiame sporto klube, tad Jamie panoro jam vėliau grąžinti jo sumokėtą sumą.

Reklama

Tačiau Matthew nusišypsojęs dar plačiau paprašė jos tik vienos paslaugos. Jis norėjo, kad Jamie kada nors pati ištiestų pagaos ranką kam nors panašioje bėdoje. Jis nenorėjo nieko atgal, tačiau jo siekis buvo skleisti gerumą toliau. Praėjus apytiksliai savaitei Jamie negalėjo pamiršti gero darbo, kurį jai padarė nepažįstamasis. Ji prisiminė įstaigos pavadinimą, kurioje dirba Matthew, todėl ji nutarė paskambinti į sporto klubą ir jo viršininkams papasakoti, kokį gerą darbuotoją jie turi.

Tačiau kai Jamie pradėjo pasakoti įsimintinos dienos įvykius, kitame ragelio gale ji išgirdo verksmą. Vaikino kolegė prisipažino, kad Matthew žuvo siaubingoje autoavarijoje, kuri nutiko nepraėjus nei parai po to lemtingo susitikimo parduotuvėje. Jamie patyrė milžinišką šoką. Ji negalėjo patikėti, kad toks geras žmogus privalėjo išeiti taip anksti ir taip tragiškai.

Reklama

Ji taip pat sužinojo, kad Matthew padarė kur kas daugiau savo trumpame gyvenime, nei ji numanė. Vaikinas visada buvo labai geras visiems žmonėms, yra padėjęs ne vienam žmogui bėdoje ir visada turėjo puikią reputaciją. Tą pačią akimirką Jamie pajuto didelį pareigos jausmą papasakoti vaikino istoriją ir surasti būdą, kaip pagerbti jo atminimą.

Reklama

Jamie sukūrė Facebook puslapį, pavadintą “Matthew palikimas”, kuriame ji kvietė visus pažįstamus ir nepažįstamus skleisti gerumą ir Matthew garbei padaryti po vieną gerą darbą jo atminimui. Moteris nė nenumanė, kad jos kuklus noras taip įkvėps pradžioje šimtus, paskui tūkstančius ir galiausiai dešimtis tūkstančių žmonių.

Puslapyje žmonės pradėjo skelbti savo gerumo istorijas, kurios vyko net tolimame užsienyje. Jamie be galo džiaugėsi, kad jos projektas pavyko ir Matthew paskutinis geras darbas sukūrė ilgiausią ir tvirčiausią gerumo grandinę, kurią žmonės tęsia iki šiol.

Jamie pripažino, kad jos susitikimas su šiuo jaunuoliu iš pradžių atrodė niekuo neypatingas, tačiau šiandien ji žino – šis žmogus iš pagrindų pakeitė jos gyvenimą. Tai tik dar kartą įrodo, kad maži geri darbai turi potencialą ne tik praskaidrinti kam nors dieną, bet ir pakeisti gyvenimus.

Reklama