Skip to main content

Neįgali mergaitė liūdėjo, kad negalės važiuoti į ekskursiją gamtoje su visais klasiokais. Tačiau mokytojas pasakė tai, kas pravirkdė ne tik mergaitę, bet ir jos tėvus

Mokytojo profesija šiais laikais yra labai nuvertinama, todėl nenuostabu, kad jais tapti svajoja vis mažiau ir mažiau žmonių. Tačiau egzistuoja tikrai atsidavusių žmonių, kurie kasdien su didele aistra ne tik moko vaikus, tačiau taip pat rodo gerą pavyzdį.

Reklama

Jim Freeman yra vienas tokių pedagogų, kuris į savo auklėtinius žiūri ne kaip į svetimus, bet savus vaikus.

Vyro klasei buvo suplanuota išvyka į vietinį gamtos draustinį, tačiau vienai jo auklėtinei eilinį kartą buvo organizuojama alternatyvi išvyka, atskirai nuo klasės draugų.

10-metė Ryan Neighbors jau keletą kartų negalėjo važiuoti su bendraklasiais į išvykas dėl savo neįgalumo. Mergaitė kenčia nuo įgimtos negalios, vadinamos Spina bifida. Tai būsena, kai žmogus turi įgimtą plyšį stubure. Nors įprastai Ryan yra visada pozityvi ir pakilios nuotaikos, negalėjimas dalyvauti ten, kur ir jos draugai, ją labai nuliūdino.

Reklama

Dėl savo negalios mergaitė naudojasi neįgaliojo vežimėliu. Išvykos į vietas, nepritaikytas neįgaliesiems, mergaitei buvo neįmanomos. Tačiau mokytojas nusprendė padėti savo mokinei ir duoti šansą mergaitei pamatyti gamtą kartu su savo draugais. Jis greitai surado specializuotą nešioklę ir pasakė mergaitei ir jos tėvams, kad jis mielai ją panešios visą dieną. Niekas nesitikėjo tokio mokytojo pasiūlymo, tad mergaitės ir jos tėvų akys prisipildė laimės ašarų.

Reklama

Tiek Ryan, tiek jos tėvai buvo nepaprastai sujaudinti tokio mokytojo poelgio. Ji negalėjo išmatuoti savo dėkingumo už tokį atsidavimą. Savo emocijas ir gražius žodžius Ryan mama parašė viešai pasidalindama įrašu socialinėje medijoje.

Jos įrašas sulaukė nepaprastai daug gražių komentarų, kurie gyrė ir žavėjosi tokiu kilniu pedagogo poelgiu. Pats mokytojas nesijaučia padaręs kažką labai ypatingo. Jis pripažįsta, kad vaikus mokyti reikia ne tik matematikos ar gramatikos, bet ir moralinių vertybių.

Reklama

Po ekskursijos mergaitė neslėpė džiaugsmo, nes ji savo akimis galėjo pamatyti olas, fosilijas ir kitus gamtos reiškinius, kurių iki šiol nebuvo mačiusi. Jos mokytojo poelgis suteikė mergaitei galimybę patirti tą patį, ką ir jos bendraklasiai. Nors dalelę laiko Ryan galėjo pamiršti savo negalią.

Reklama

Šiais laikais sutinkame pačių įvairiausių mokytojų. Šiai profesijai vis dar pasiryžta tie, kurie tiki, kad jų žinios ir gebėjimai bendrauti su vaikais gali padaryti pokyčius pasaulyje.

Šis gražus ir iki širdies gelmių jaudinantis mokytojo gestas atskleidė, kiek iš tikrųjų mokytojai sugeba pasiaukoti dėl savo auklėtinių ir parodyti kitiems, kas yra tikras žmogiškumas.

Reklama