Skip to main content

1955-aisiais medžiodamas 14-metis miške rado išmestą kūdikį. Jis visą gyvenimą svarstė, kaip susiklostė jos likimas, kol gavo lemtingą skambutį

Dave Hickman paauglystėje pamatytas vaizdas jam prieš akis išnyra kone kasdien. 14-metis medžiojo su savo seneliu, kai staiga iškirdo keistą garsą. Tai nebuvo verksmas, o tiesiog švelnūs nesuprantami garsai, kuriuos Dave nusprendė atsekti.

Reklama

Peršokęs tvorą laukymėje jis apstulbo pamatęs mažą kūdikį, įvyniotą į rankšluostį. Palikta mergaitė buvo visiškai permirkusi ir pamėlusi, tačiau Dave ir jo senelio greitos reakcijos dėka ji greitai buvo nugabenta į ligoninę, kur viską perėmė socialiniai darbuotojai.

Laimei, mažylės gyvybei pavojus nebegrėsė, tačiau surasti kas ją ten paliko niekam nepavyko. Po dviejų savaičių buvo suplanuotas mergaitės įvaikinimas, o Dave buvo pakviestas į ligoninę atsisveikinti su mažyle, kuri buvo pavadinta Roseann Wayne.

Reklama

Tuo metu Istorija pasiekė net žiniasklaidą, tačiau Dave ši patirtis paveikė visai ne dėl žinomumo. Jis labai stipriai išgyveno šoką dėl to, kad kažkas sugebėjo palikti miške mirti mažą nekaltą kūdikį. Jis atsisveikino su mažyle Roseann ir daugiau niekada nieko apie ją nežinojo.

Reklama

Tačiau visą gyvenimą jam prieš akis išnirdavo tas pats vaizdas – mirčiai palikta sušalusi ir bejėgė mažylė tarp žolių. Dave stengėsi sužinoti, kaip susiklostė mergaitės likimas, tačiau nesėkmingai. Galbūt todėl, kad jos nauji įtėviai pakeitė jos vardą. Mažylei buvo duotas Mary Ellen Suey vardas.

Dave senas draugas, į pensiją išėjęs šerifas John Catey vieną dieną 2013-aisiais metais pagaliau savo ryšių dėka surado šiaudo galą, kuris padėjo jam atrasti Mary adresą ir net telefono numerį. Jis nieko nelaukdamas paskambino Dave ir pasakė jam telefono numerį ir vardą. Pasimetęs Dave paklausė, kieno čia duomenys.

Reklama

“Tai tavo mergaitė” – atsakė John, savo žodžiais priversdamas Dave apsiverkti. Praėjus 58 metams Dave pagaliau žinojo, kad mažylė, kurią jis išgelbėjo, yra gyva ir sveika. Mary pragyveno laimingą gyvenimą, tačiau ir jai buvo smalsu pamatyti žmogų, kadaise ją išgelbėjusį.

Reklama

Ji, kaip ir Dave, prarado kalbos dovaną, kai Dave nusprendė jai paskambinti. Netrukus Dave ir Mary susitiko ir galėjo pasidžiaugti vienas kitu. Dave akivaizdžiai jautriai išgyveno visą šį įvykį visą gyvenimą, tačiau jam dabar ramiau žinant, kad mažylė pragyveno gerą gyvenimą.

O Mary galėjo pirmą kartą galėjo padėkoti žmogui, suteikusiam jai galimybę nugyventi ilgą gyvenimą. Moteris neslėpė, kad tarp jų iš karto pasijuto labai stiprus ryšys. “Jis yra man kaip brolis, kurio niekada neturėjau”- sakė Mary. 

Jautrus Dave ir Mary susitikimas reportaže anglų kalba:

Reklama