Skip to main content

Kavinės savininkui atsibodo aptarnauti nemandagius klientus, tad lauke jis pastatė naują iškabą su kainomis. Tai, kaip pasikeitė jo klientai, visus apstulbino

Darbas aptarnavimo sferoje neatrodo labai sunkus  – taip mano tie, kas niekada šioje srityje nėra dirbęs. Realybėje, viskas kur kas sudėtingiau ir toli gražu ne taip, kaip atrodo. Absoliučiai visi esame buvę klientais – kavinėje, vaistinėje, parduotuvėje ir bet kur kitur.

Reklama

Tačiau kartais pamirštame, kad bet kurią paslaugą teikiantis asmuo kitoje prekystalio pusėje yra irgi žmogus su jausmais, vertas absoliučios pagarbos. Tad net elementarus “Laba diena” yra tai, ką turėtume ilgainiui išmokti sakyti natūraliai, bet kam, su kuo susiduriame kasdienybėje.

Štai vienos kavinės savininkas, kuris savo įstaigoje pats dirba ir kavos virėju, pavargo nuo klientų, kurie pamiršo, kas yra elementarus mandagumas. Austin Simms kasdien susidurdavo su piktais klientais, kurie net nesugebėdavo pasisveikinti ar pasakyti ”ačiū”.

Reklama

Vaikinas sugalvojo labai šmaikštų, bet genialų būdą, skatinantį klientus būti draugiškesniems, tuo pat metu gaunant ir naudos sau. Austin lauke prie kavinės pastatė iškabą su savo parduodamos kainomis. Visos kavos buvo tos pačios, tačiau kainavo skirtingai. Ta pati juoda kava klientams kainuos mažiau, jei jie parodys savo manieras ir mandagumą.

Reklama

Kai paprasčiausias “mažas kavos” kainuoja 5 dolerius, “mažas kavos, prašau” jau kainuoja tik 3 dolerius. Pigiausiai kavą gali nusipirkti tie, kurie nepamiršo pasisveikinti ir ištarti žodelį “prašau”. Mandagiausi klientai gali pasimėgauti kava vos už 1.75 dolerio, kas yra beveik 3 kartus pigiau nei kava, už kurią moka grubūs klientai.

Nors Austin ženklą lauke pastatė labiau pokštaudamas, vos per naktį jo sąmojis tapo sensacija. Kitą dieną prie kavinės būriavosi krūva smalsuolių, žurnalistų ir naujų kavinės klientų. Net senieji klientai pasinaudojo vaikino paskelbta akcija ir su malonumu mėgavosi pigesne kava mainais už šiek tiek mandagumo.

Reklama

Daugelis žmonių palaikė vaikino iniciatyvą priminti žmonėms, kad kitoje prekystalio pusėje yra žmogus, su kuriuo yra mandagu pasisveikinti ir padėkoti už suteiktą paslaugą. Labai dažnai žmonės įsisuka per daug į savo kasdienes rutinas ir galvoja, kad visi dalykai kaip nepriekaištingas aptarnavimas visur yra privalomas, o ne užsitarnaujamas.

Reklama

Ši istorija dar kartą priminė, kad žmogus turi elgtis su kitu taip, kaip jis norėtų, kad su juo būtų elgiamasi. Austin idėja galbūt atstūmė vieną kitą klientą, tačiau dideliu žinomumu jis pritraukė tūkstančius žmonių su labai paprasta idėja – būti geresniems vieni kitiems. 

Reklama